Medanbaklavan gräddas gör du sockerlagen. Pensla en långpanna med smör. Stänk vatten på baklavan. Lägg ett filoblad i botten, pensla med smör och fortsätt så med en tredjedel av bladen
skär baklavan i önskad storlek med en vass kniv. blanda nötterna med en halv deciliter strösocker. stänk lite vatten på baklavan och ställ in den ugnen
Lägg dina baklavarullar i formen med öppningen nedåt. Denna baklava är helt makalöst god. Krispiga, gyllene trådar fyllda med nötter som sedan dränks i sirap
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid
Smörj en långpanna och lägg ett filloblad i botten och pensla det med smält smör. Fortsätt och lägg i hälften av bladen och pensla vart och ett med smör
Eftersom vi ställde till med libanesisk matfest under gårdagen var det självklart att jag skulle stå för efterrätten, då jag är väl bevandrad i de veganska bakverkens värld
Mixa äggulorna med cashewsmöret. Blanda äggulor och cashewsmör med honung och vatten. Blanda de torra ingredienserna och äggvitorna med cashewsmörblandningen
Lägg det första filoarket i formen och pensla det med smör. Fortsätt likadant med resten av filoarken. Pensla översta lagret med vatten och lägg över ett bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.