Baklava med kataifi
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 18-20 st baklava
  • 300 g Kataifi/kadayif trådar (finns vakuumförpackade, djupfrysta eller i kyldisken i bla orientaliska livsmedelsbutiker)
  • 200 g smör- gärna osaltat
  •  
  • Fyllning, välj en sort eller mixa fritt efter smak
  • 250 g nötter- välj fritt mellan valnötter, sötmandel, pistage, hasselnötter
  • 2 msk sirap
  •  
  • Smaksättning till nötter
  • 1 msk rosen- eller apelsinblomsvatten (kan uteslutas)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma eller kanel
  •  
  • Sirap
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk citronsaft från en färsk citron
  •  
  • Smaksättning till sirap, välj en av dessa
  • 1 msk apelsinblomsvatten (hittas i välsorterade matvarubutiker)
  • 1 msk rosenvatten (hittas i välsorterade matvarubutiker)
  • 1 msk vaniljsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.