om filodegen är fryst så måste du ta fram den och låta den tina i god tid före bakning, jag rekommenderar att köpa deg som varit i kyl istället då den håller bättre och inte är kladdig
Hej. Det har ju varit Bajram och så klart blev det lite bakning. Lite sent att lägga ut kanske nu efteråt men dessa är ju så lätta att göra och så goda så man kan ju göra dem när som tycker jag
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid
Eftersom vi ställde till med libanesisk matfest under gårdagen var det självklart att jag skulle stå för efterrätten, då jag är väl bevandrad i de veganska bakverkens värld
Frasig och ljuvligt god baklava tillagad i långpanna. Du kan göra baklava på många olika sätt, lite längre ner i detta inlägg har jag länkat till olika baklavarecept
Halvera filodegsarken, de ska mäta ca 20x30 cm. Håll dem fuktiga under våt handuk, de torkar lätt. Smält smöret och pensla botten av en rektangulär form cirka 20x30 cm
25 Oktober 2018. Fasters Baklava. Baklava måste vara det mest kända bakverket från Mellanöstern. Den består av en frasig filodeg som fylls med hackade nötter och som man häller en sockerlag på direkt när den kommer ut ur ugnen
21 Jun. 20. 44. Twitter. Facebook. Baklava med cashewnötter. 1kommentarer. Nu har Ramadan startat och baklava är något som på något sätt har kommit att höra till just denna månad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.