Jag vill ju helst utsluta båda socker och mjöl ur vår kost, då vi inte är skapade för att äta det. Vi brukar ju alltid äta american pancakes till frukost på lördagar, och har gjort det i över tre år
Dagens nygräddade och proteinberikade bananvåfflor med smält mörk chokladVåffeltorn med ”Inca-trappor” ll Ni är extra många som kikar på mina nyttiga våffelrecept här i bloggen idag – ja för våffeldagen it is
I går morse så prövade vi en ny variant av bananvåfflor, en som blev mer mättande och mer lik vanliga våfflor än de jag tidigare gjort på bara ägg och banan
Inlägget Bananvåfflor dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ca 14 st bananvåfflor 1-2 mogna bananer (du väljer själv hur skarp banansmak du vill ha) 2 ägg 3 dl mjölk 5 dl mjöl 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 0,5 tsk salt 4 msk olja (kokos- eller rapsolja) Smör att pensla våffeljärnet med Valfri smaksättning, välj 1 eller uteslut
Då var det dags att testa något gammalt i ny tappning. Bananvåffla istället för pannkaka. Tanken är detsamma som pannkakorna, men fick tipset om att tillsätta 1 msk vetemjöl i smeten
Cupdag nummer två krävde också en bra och god frukost, det fick bli Bananvåfflor. Cupdag nummer två krävde också en bra och god frukost, det fick bli Bananvåfflor
Om ni äter paleo eller lite mer liberal LCHF så vill jag tipsa om att göra bananvåfflor. Hej. Idag är det visst våffeldagen, så jag tänkte spä på våffelhysterin lite men istället genom ett tips på lite hälsosammare våfflor
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Även om bilden är tråkigt lik den på mina bananvåfflor, kommer här en helt annan ingredienslista. Jag skulle kunna äta våfflor/pannkakor i stort sett varje dag (vilket jag nästan gör också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.