TRINITARIO är en hybrid av Criollo och Forastero. Härom veckan unnande jag mig själv för en gång skull att gå på en kurs och lära mig mer om hur man tempererar choklad och gjuter praliner
Har provat lite olika chokladsorter och kommit fram till att Lindt Madagascar 70% smakar bäst. 200 g mörk choklad (Lindt Madagascar). 200 g mörk choklad (Lindt Madagascar)
Mustig chokladkaka med rom och chili250 g mörk kvalitetschoklad (jag använde mörk choklad från Beschle)200 g smör eller margarin4 ägg1 1/4 dl mjöl1,5 dl strösocker0,5 tsk chilipulver2 msk romSmörj och bröa en sockerkaksform
Betyg 85 Eftersom en del i teamet är som tokiga i choklad så fick det bli en enkel chokladfondant på Lindt madagascar 70%. 85 Eftersom en del i teamet är som tokiga i choklad så fick det bli en enkel chokladfondant på Lindt madagascar
KRAV-märkt Madagascar bourbonvanilj. 1 vaniljstång (jag använde Madagascar bourbon). Nyårsmenyns dessert är en som blir helt fantastisk om man får till den men om man misslyckas så får man en varm muffins att servera istället
Criollobönor är dessutom den allra finaste sortens kakaoböna (finare än de andra sorterna Trinitario och Forastero) och single origin-choklad känns lyxigt
Chokladen är mörk och gjord på Trinitario-bönor från Madagascar. Det var ett tag sedan vi recenserade någon choklad från Beschle, men nu har det blivit dags för en recension till
Madagascar 66 %, Smaknoter. Jag älskar godis och choklad i synnerhet. Den här lördagen har jag ätit ett extra fint och gott lördagsgodis, nämligen den isländska chokladnyheten Omnom
Anledningen till detta är att om man besprutar criollo eller trinitario (två av tre kakaobönor som finns i flera underarter) dör träden, och därför är det en självklarhet att inte använda gift vid odlingen
Rococo Madagascar 64% Cocoa Dark Chocolate. Vi har ju som ni märkt fått chansen att smaka en hel del choklad från Rococo på sistone, och nu är det dags att recensera ytterligare en av deras choklader, denna gång med en intressant smaksättning
Vi hade bokat en vistelse i närmsta byn Øksendal så vi installerade oss i stugan Madagascar (lite ironiskt namn, med tanke på vädret) och tog en kvällspromenad för att insupa omgivningen
Beschle 88% Criollo Venezuela » . Idag är det dags för den tredje delen i vår serie om choklad & miljö, där vi en gång för alla försöker reda ut hur man som hängiven chokladkonsument kan välja choklad som gör så litet avtryck som möjligt
« Beschle 88% Criollo Venezuela. Beschle 64% TrinitarioMadagascar » 5 pralinaskar att ge i present. När vi bad om era önskerubriker så fick vi föreslaget att skriva om pralinaskar
Criollo, Trinitario och Forastero. Trinitario. Som glad konsument kan det vara svårt att veta vad man ska välja när man står vid chokladhyllorna i butiken
Ampamakia, Criollo/Trinitario, Madagascar. Cran Couva, Singel Estate, Trinitario, Trinidad. Längs floden Ampamakia på Madagascar odlas här både Criollo och Trinitario- kakao, som samsas med fruktträd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.