Att tillaga maten långsamt har blivit allt mer populärt. Om du inte har en Crock-Pot gryta så kommer här ett recept på en god karré tillagati ugnen i mellan tre till fyra timmar
En av de sakerna jag önskade miginför jul var lite sovmorgon och det har jag verkligen fått. Ida sover till halv nio varje morgon och det är så skönt att slippastiga upp vidsju-tiden när man är ledig
Det är omöjligt att få tillfinabilder. Så det blev en mobilbild. Denna första riktigthöstruskiga söndag med regn och hård blåst kändes det helt rätt med en köttgryta
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
I lördags testade vi att laga mat imin nya Crock Pot. Det blev en köttgryta med rödvinskokt högrev som gjordes iordning på morgonen och som fick stå och tillagas under hela dagen
Ingredienser. Krydda med peppar och lyft över köttet i en gryta. Pudra mjölet över köttet i grytan. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt och övriga kryddor
Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finnsi många varianter numera och som får betraktas vara tillhörandekategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Hon föreslog en bourgignon på nötfärs, och genast började mina tankar att snurra. Jag plockade fram ett paket nötfärs ur frysen en morgon, men hade ingenaning om vad jag skulle göra med det
Hej mina vänner och hoppas ni haft en härlig jul för det har jag. Ungdomarna har varit hemma en hel del och många släktingar också och då blir det extra mysigt och såklart har det blivit massor av god mat och godis
En underbart god gryta, med nötkött, rödvin, lök och bacon. Blir bara godare av att stå nån dag och gotta tillsig, så gör den gärna tidigare än dagen du ska äta den
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Låt sniglarnarinna av i en sil och skölj dem i kallt vatten. Hacka den gula löken och vitlöken och fräs med en litenklick smör i en het stekpanna tillsammans med sniglarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.