Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Värm upp en stekpannamed oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem stekamed en stund. Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Man måste ha en god skysås eller gräddsås till som fått puttra ihop med alla goda smaker från köttet
Steken bryner jag lätt runtom i tillsammans med några lök och morötter. Lite soya, en gnutta socker och smaka av med salt och peppar sen har jag en gudomlig god sås som jag sedan slår över köttet
(tog med chili smak). 11 ½ kg stek av bog eller lamm. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 4* Gnid i köttet med kryddorna. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.