1 bröd
Enklare brödbakning är knappast tänkbar. Och trots att det inte är bakat på surdeg blir det riktigt smakrikt, i synnerhet om du väljer att jäsa degen länge i första omgången. Obs! Använd ljummet vatten om du bara har tid att jäsa brödet några timmar, annars kallt vatten.
10 g
färsk jäst 3 dl vatten 2 msk olivolja 1/2 msk salt 5 1/2 dl vetemjöl special (325 g)
Ett bröd med surdegsliknande bubblor och smak, även om det är bakat på jäst. Vik en båtform av bakplåtspapper (dubbla om du använder den tunna varianten) som på bilden
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Ta ut den varma plåten och dra försiktigt över bakplåtspapperettill den. Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Ett saftigtbröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Smörj en brödform och häll sedan i smeten. Finhackaaprikoser och valnötter. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den tillbrödbak eller tillmatlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.