Från grunden: Kåldolmar
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 portioner
  • 1 huvud kål (cirka 1 ½ kg) eller rödkål, spetskål, savojkål eller helt huvud surkål
  • FÄRS
  • 500 g nötfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk salt
  • salt
  • ½ tsk nymald vit- eller svartpeppar
  • svart
  • ½ tsk nymald kryddpeppar)
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 ½ dl kokt ris, helst rundkornigt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 ½ dl kalvbuljong + 2–
  • 3 dl kålspad
  • REDNING
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • kokt potatis
  • rårörda lingon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.