Jag bryter helt enkelt bara ner torrt bröd i bitar i en rymlig ugnsform, slår på en vanlig pannkakssmet och toppar med äpplen som fått blandas runt med socker och kanel
Men lite saker har vi ändå hunnit med att laga till bloggen. Så idag bjuder vi på en brödpudding. Vi serverar dem uppskurna med creme fraiche sås och jordgubbssylt
Tajma tillganingen med serveringen. Häll på grädde och smaka av med fond och eventuellt lite peppar. För att variera helgens kötttillbehör drog jag i en skvätt whiskey i pannan och vispade till en både god och smakrik sås
Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak. Till stanningen vispas 4 ägg ihop med matlagningsgrädde och crème fraiche. Täck över med bakplåtspapper efter 30-40 min så att inte fetaosten bränns
Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant. Häll smeten över brödet och avsluta med att pudra på kanel och strö ut lite råsocker, detta för att få en knäckigare yta
Brödpudding är en maträtt som många aldrig har hört talas om (än mindre ätit) vilket är synd, för det är kanongod, billig och enkel mat som är perfekt att laga om du har torrt bröd som du vill göra över med
Såsen jag gjort är en whiskeysåsmed mycket god och balanserad smak. Den smakar inte alkohol utan harnrökigheten från whiskeyn och god smak från alla kryddor jag låtit koka med
Servera med färska eller frysta bär. Servera med. Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat
Bred 3 smörgåsar med rikligt med nutella och täck med resterande bröd. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sandvikarna i remsor och placera lite omlott i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.