Blanda den med den rivna ingefäran, oljan och sojan. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Marinaden är godast till kyckling som sen grillas, men det funkar även med tex karréskivor eller fläskfilé
ca ½ msk riven färskingefära. Smoothien gör vi antingen på cashewnötsmjölk eller kokosmjölk, båda sorterna köper vi av märket GoGreen, och resultatet skiljer sej en smula beroende på vilken mjölk vi häller i
Power shots medfärskingefäraoch gurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. En uppsättning med koncentrerade nyttigheter i form av shots att inta en per dag är så rätt och så gott
Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, myntaoch mandelmjölk i en kopp. Gurkmejan räcker till ca 3 liter dryck, förvara pastan i en glasburk i kylskåpet och ta lite varje gång. 0,5 dl gurkmeja0,5 dl vatten1 tsk gurkmejapasta(se ovan)2 dl GoGreen Mandeldryck Original1 tsk riven färskingefära1 tsk kallpressad rapsolja2 tsk honung eller agavesirap Några blad färskmynta
Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färskingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept medfärskingefära i
) Ett middagstips som absolut fick godkänt av familjen, men vi uppskattar lite mer malla i maten så det är en rätt att prova sig fram med mängden sambal oelek ochingefära för önskad styrka
Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
Posts related to Blomkål medingefära, chili ochfärsk koriander - Dum gobhiAloo gobi curry - Krämig indisk potatis- och blomkålsgrytaBlomkålsris - Indiskt ris med blomkål - Phulgobi pulaoAloo gobi - Indisk gryta med potatis och blomkålTikka masala med grönsaker - Vegetarisk tikka masalaDela
Blanda i myntabladenmed händerna - försiktigt, annars kan bladen missfärga salladen. Finhacka eller riv ingefäranoch woka tillsammans med bläckfisken i ett par minuter, tills bläckfisken börjar bli vit
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.