Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Rulla till jämna bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. sedan grädden och parmesanosten. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen och tillsätt
Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesanmed lite salt o lite peppar. Parmesan kex. 160 g smör, 160 g vetemjöl, massa 60 g riven parmesan, 2 kvistar färsk rosmarin eller ca 1 msk, salt,peppar. 60 g riven parmesan
Toppa med frön, flingsalt, ost eller något annat smaskigt. Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, Lägg dem med lite mellanrum, men inte för långt ifrån varandra – de ska jäsa ihop
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.