Och det här är den första rullen som känns helt perfekt. Budapestbakelse. När min mamma och hennes karl kom förbi på fika så passade jag på att bjuda mamma på en av hennes favoriter
-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. Det är ju ingen hemlighet att jag gillar kakor och bakverk men själv bakar jag sällan och gör jag det så blir det oftast bullar eller hallongrottor
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. Ca 6 portioner. 4 äggvitor4 msk sötning1 dl hasselnötsmjöl1 msk kokosmjöl1 burk organic kokosmjölk1/2 tsk vaniljpulver250 g tinade hallonev sötning / fibersirap175 grader på ugnen
En hälsning till alla som tycker att rulltårta är mormors kaka och supertrist. Vilken miss. Ett yttre lager av muscovadorsocker och flagad mandel, följt av ett fluffigt inre med  vit chokladmousse, björnbär och hallon
Så efter jobbet blev det att sätta igång och baka lite budapest bakelser. Låt botten svalna helt och vispa sedan grädda och stryck upp på budapest botten och sprid ut lite hallon eller något annat storts bär
Detta är en paj som är god som den är. Det behövs inte något tillbehör som glass, grädde eller vaniljsåsPajdeg150 g smör1 dl strösocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.