Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Garnera med ost och solrosfrön. Till en portionca 1 dl kokt bulgurliten bit laxfilé1 stor kokt rödbeta, skalad och tärnadnågra haricot verts, kokta och skurna i bitarbroccoli, koktca 30 g fetaost, mager1 msk rostade solrosfrönsalt, pepparBlanda samman alla ingredienser utom fetaost och solrosfrön
Spola undertiden linsernamed kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av. Servera gärna salladen tillsammans med grillat kött eller kyckling om man inte vill äta helt vegetariskt
Bulgursallad. Blanda yoghurt med mosad fetaost, finhackade soltorkade tomater och basilika. Tyvärr delar inte min man denna last, bulgur är nog det enda gryn han äter med glad min
Mixa allt utom purjolöken, vilken du fiiinhackar och blandar ner sist. Värm upp några dl olja så det är ordentligt hett – och fritera tills dom blir bruna
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetor och ha i salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.