LaxcevicheAtt tillaga fisk med hjälp av syra från exempelvis lime har blivit mer och mer populärt. Laxceviche4 pers300 gram färsk lax2 stjälkar vårlök1 vitlöksklyfta 1 lime1 citron 1 avokado1/2 dl hackad koriander2 tomater1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)Gör så här
Egen eller köpt Ceasardressing är en smaksak beroende på tid. Rekommenderar att inte grilla tonfisken "well done" då blir den riktigt torr och seg, försök få till en kärna i mitten
Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Ceviche med lax, tonfisk och räkor (4 port). 100 g tonfisk. Skär laxen och tonfisk i kuber på ca 1x1cm, skala räkorna. 100 g tonfisk
Tonfiskpå burk – hiss eller diss. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma eller på båten/sommarstugan/husbilen etc
4-6 400 g fryst tinad torskfilé 1 tomat 1/2 gurka 1 grön chili 1 silverlök 2 dl hackad koriander 2 1/2 dl färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På balkongen givetvis. Tonfisken, den är dock ett måste. Tonfiskbiffar2 burkar tonfisk i vatten2 salladslökar1 liten rödlökskal och saft av 1/2 lime2 tsk chipotlepasta, starkmassor av färska kryddor2 ägg1 msk vetemjölsaltpepparGör så härHäll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. 2 burkar tonfisk i vatten
Fredag igen så tänkte bjuda på ett lite mer helgigt recept. Röran är en vegansk version av tonfiskröra och kikärtorna ger en ganska bra illusion av konsistensen
Ceviche är ursprungligen en fiskrätt från Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Ceviche är en fiskrätt som tillaga med hjälp av syran från citrusfrukter. En lite bortglömd ört som oftast bara används som dekoration på diverse desserter
Men, Jag skulle ju faktiskt berätta om den goda tonfisken som jag åt på restaurangen. För ett par helger sedan var vi ute och åt vi middag på kvällen tillsammans med några goda vänner
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Cevichepå lax på svenskt vis – med svenska smaker är en rätt inspirerad av det sydamerikanska sättet att servera fisk på där den marineras i citron- eller limejuice och smaksätts med chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.