Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Oeufs cocotte auz epinards är såklart en fransk rätt. Enkelt, fint och faktiskt festligt. Man kör spenat och ägg i små koppar – eller crème brylée-formar – och toppar med något gott, som rökt lax eller rom
Ägg cocotte. Så, hur gör man ägg cocotte. Här kommer en liten guide hur du går tillväga för att göra bästa ägg cocotte, en perfekt frukost eller brunchrätt
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Smörj 4 små eldfasta portionsformar. Skär av lock på tomaterna och gröp ur inkråmet. Duscha tomaterna inuti med vitlökspulver eller vanligt lökpulver och lägg i en ansjovisfilé och en msk riven ost i var och en av tomatskålarna
En grönt fylld lasagne. Till och med lasagneplattorna är av spenat, från Barilla. Det är ganska lätt att få barnen att äta grönsaker, genom att skära dem tunt eller tärna smått, man kan även göra puré av grönsaker som man ”gömmer” i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.