Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den. ca 10 cm rättika
Skär rättikan på längden. Stoppa sedan ner rättikan i påsen och stäng den. Knåda påsen lite grann så att kryddorna sprids jämnt på rättikan, men var försiktig så du inte har sönder påsen
) och vad jag vet så är potatis fullspäckat med kolhydrater och stärkelse och en massa andra urfarliga saker som man dör i förtid av att äta och därför bakade jag rättika till mig själv istället
Skiva lök och chili lövtunt - gärna på mandolin. Blanda samman lök och chili väl i en skål. Lägg vatten, ättika, socker, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp
Chilipicklad gurka. 1Chilipicklad gurka1 fast stor gurka 2 salladslökar, fint skivade 1 tsk ättika 2 tsk socker 1 tsk salt 2 tsk koreanskt chilipulverBörja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet
Garnera tallriken med riven rättika, strimlad sockerärta och koriander. 1 rättika, riven (när du river rättikan så lägg den i iskallt vatten, då blir den riktigt krispig). 1 rättika, riven (när du river rättikan så lägg den i iskallt vatten, då blir den riktigt krispig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.