Detta foto på burken är tyvärr det enda fotot jag har medhasselnötssmöret. Det första alternativet används framför allt som pålägg, medan det andra, som jag gjorde, är god att strö över frukostskålen, lägga till i granolan eller att använda som dekoration eller "pricken över i
Lägg i päronen och låt småputtra tills de känns mjuka med en sticka. Koka sockret med 300 g vatten till en gyllenbrun karamell. (180 grader) När detta kokar till rätt temp så skala och kärna ur päronen, Gnid dem med en halv citron så att de inte mörknar (går att lägga i vattenbad med askorbincyra om man inte vill gnida med citron)
Häll mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med den urskrapade vaniljen + vaniljstången. En av efterrätterna vi åt på förnyår var den här löjligt lena chokladcrèmen som Tove bjöd på
Bre ut hasselnötssmöret på rulltårtan, toppa med casein-fluffet och rulla ihop. Allt såg helt fantasktiskt gott och färskt ut och vi åkte därifrån med färsk makrill och havskräftor
Låt skalen svalna och fyll dem sedan medchokladcrème och toppa med färska jordgubbar. Chokladcrème. Smörj små eller stora pajformar och klä dem sedan med degen
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.