Jag må ha hypeat upp denna chokladkaka men när mannen där hemma besviket meddelade att chokladkakan var slut och att det behövde bakas en ny omgång vet jag att slutresultatet blivit som önskat
Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Chokladkaka. Så i helgen blev det en riktigt saftig och god choklad och kokoskaka med mjölkchokladganache
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Sockerfrichokladkakamed blåbär (dadelkaka + avokadomousse. För nån dag sedan gjorde jag ju denna sockerfria dadelkaka med blåbär och avokadomousse (alltså wow att det ens fungerar
Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Blanda sedan ner resterande ingredienser i bunken med rödbetspurén och blanda med en sked, låt smeten vila i cirka 5 minuter så fiberhusken sätter sig. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög. Smörj formen med kokosolja och ställ in i ugnen i 37 minuter. ca 30 g sockerfri Cavalier choklad)
Blanda kokos, socker och bakpulver i en skål. Mums. Recept100 gr smör3 dl havregryn2 dl kokos1 dl socker0,5 tsk bakpulver1 äggChokladSätt ugnen på 225 graderSmält smöret och ta av kastrullen från plattan
Låt mig även tillägga att den är glutenfri, sockerfri och ger massa naturlig energi och näring. Med andra ord definitionen av den perfekta chokladkakan
Smält smöret och låt svalna medan du vispar ägg och socker. Blanda de övriga ingredienserna i en annan skåkloch vänd ner med en slickepott, rör inte/vispa inte för då bildas det för mycket luft i kakan och resultatet blir dåligt
Det är som en småkaka med tre delar, mandelbotten, jordnötssmör och så choklad överst. Den är sockerfri och man väljer sockerfri choklad, men jag misstänker att den innehåller en del kalorier ändå tack vare alla nötter och mandlar
Kakan jag bakade idag blev jag inge nöjd med då jag valde en för liten form, så den blev ju aldrig klar nångång och detta resulterade i att den blev väldigt kladdig och de mesta bara flöt ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.