Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Om du är nyfiken på fler recept på glutenfria bröd så hittar du flera av mina recept här. Tillsätt russin, tranbär och frön genom att vända ner dem i degen med en slev
Näringsrikt med mycket fibrer och stor andel proteinrika frön som mättar. Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg
Till det nybakade Scones med Frön och Russin. Värmande Soppa/Gryta med Gul lök*, Gula ärtor*, Morötter*, Broccoli*, Rotselleri* och Buljong*, Salt, Peppar
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.