Det är vanlig kolakaksdeg i botten med mycket kakao o pärlsocker – hemligheten med att få dem så där mumsigt sega och fudgiga är att de inte får gå en minut längre än tio minuter i ugnen
)*Skär i snitt medan de ännu är varma. 100 g rumsvarmt smör1 dl socker2 msk ljus sirap2 msk kakao2 dl vetemjöl1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker*Sätt ugnen på 175 grader*Blanda smör och socker till en krämig smet*Blanda de torra ingredienserna*Blanda samman allt till en deg*Dela i två delar, rulla till längder*Platta ut på bakplåtspapper och räffla med en gaffel*Grädda mitt i ugnen 10-15 min (inte för länge
Omslut varje degbit med en center, är det sprickor i degen så rinner kolafyllningen lätt ut. Rulla till runda kakor, platta till lätt och lägg dem med jämna mellanrum på bakpappersklädda plåtar
Tryck i hop degen med handen. Jag bakade dessa förra veckan till vårt födelsedagsfika och gjorde då vanliga kolakakor av halva degen och chokladkolakakor av den andra halvan
Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Värm på medelvärme. Så gör du din egen Twix i megaformat – med bara tre ingredienser Så gör du glass på bara två ingredienser (utan glassmaskin) Dagens godaste
Kakor med chokladbitar och havssalt – småkakor med tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade medhavssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.