En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer och kakor. Häll kola smeten på pajen/kakan och ställ in i kylen så att den får sätta en stund
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Det som bjöds blev en härlig vit chokladpralin med en mörk mintchokladganache, en ljus pralin medkola-kokos och så en mjölkchokladpralin fylld med salt-karamelliserad rostad hasselnöt
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Fyll sedan macaronsen medkolafyllningen. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning. Blanda med florsockret och kör gärna alltihop en extra gång i mixern
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.