ChokladtårtaBotten. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet
Skala och hacka potatis och lök i småbitar. Click to share on Google+Klicka för att maila detta till en vänKlicka för att dela på TwitterClick to share on PinterestDela på FacebookKlicka för utskriftFlerKlicka för att delaKlicka för att dela via LinkedInKlicka för att dela på RedditKlicka för att dela på TumblrKlicka för att dela på StumbleUponClick to share on PocketGillaGillaLaddar
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Jag har vabbat sedan i torsdags, men imorgon ska han till förskolan, för han luras bara
Däribland den här chokladtårtan med Baileysmousse som smakade gudomligt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd ner mjölblandningen i äggsmeten
Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårta med tryffelglasyr och rostade pinjenötter. Jag skyller på högt tempo på jobbet på direkten och inte mycket spännande matlagning här hemma
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.