Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan
Koka upp grädden och ta den från plattan. Häll den hackade chokladen i grädden så att den smälter. Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt 3,5 dl vetemjöl. 1 dl grädde
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Kommer ni ihåg muffinsarna som jag gjorde för ett tag sedan. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.