Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g mjölig potatis 2 små citroner 4 kycklingbröstfiléer med skinn 4 msk Arla® Svenskt Smör 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 65 g rucola ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Servera medpotatismos. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismosmed vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
-Annie. Själv föredrar jag att servera med smörigt potatismos, men pommes/klyftpotatis är också gott. Med den här rätten kan du charma vilken köttätande surgubbe som helst
-. -. -. N. y. k. a. t. e. g. o. r. i. b. l. n. d. å. j. f. s. c. h. v. u. m. R. p. ä. ö. 4. D. ,. P. 1. 0. 5. 2. S. L. V. G. B. 3. F. H. M. T. (. ). J. k g. s t. d l
HONUNGSGLASERAD LAX MEDPOTATISMOS. Mixa till ett mos och späd med mjölk eller grädde. Vid den här tiden på året får man väl kanske inte till ett riktigt bra potatismos, men ni kan ju spara det här receptet till senare på året och pröva det då
Fortsätt under tiden medpotatismoset. Känn efter med en sticka då och då. Potatismos. Mosa potatisen med en stöt och tillsätt mjölk efter behov och även resterande kokvatten om så behövs
Servera med sallad. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Arla® Svenskt Smör ekologiskt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng. Receptet gäller för 6 port 3 dl vetemjöl 125 g Arla® Svenskt Smör 2 msk kallt vatten Fyllning. 2 kycklingbröstfiléer 300 g purjolök Arla® Svenskt Smör ekologiskt ½ tsk salt 1 röd paprika 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili 3 ägg 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.