1. Skär sillfiléerna i sneda bitar. 2. Skölj citronen och zesta skalet. 3. Skiva löken i tunna skivor. 4. Varva sill, lök, citronzest, kryddor och dill i en burk
Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar
Citronsill. 27 Mars 2016 /. 13. 17 /. fisk, inlagd sill, m. m. /. Permalink /. 0. 1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
Citronsill är ett friskt tillägg till de andra inlagda sillarna. Citronsill Skriv ut Prep time 10 min Cook time 48 timmar Total tid 48 timmar 10 min Portioner
Citronsill4 avrunna, urvattnade saltsillfiléer (210 gram avrunnen vikt om du som jag använder inläggningssill ur konservburk…)1dl vatten1½ dl strösockerSaft av 3 citroner10 kryddpepparkorn2 små morötter1 liten gul lökTunt skivad grönt av liten purjolök½ dl finklippt dillSjud vatten och socker till sockret smält. Alla ingredienser klara till citronsillen 4 avrunna
Här kommer en ny citronsill med en riktigt fräsch och trevlig smak. Gillar verkligen citronsmaken så det kommer komma lite olika varianter på citronsill under de kommande veckorna
Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött). Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål
Detta recept ger en riktigt god och fräsch sill. För att jobba så effektivt som möjligt kan man börja med att tillreda lagen och låta den kallna medan man fixar resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.