1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
Har försökt göra citronsill tidigare, med lyckat resultat. Skulle det inte räcka så blanda en klassisk 3-2-1-lag (3 delar vatten, 2 delar socker, 1 del ättiksprit, låt koka upp och sedan svalna) för att fylla upp resten
Citronsill är ett friskt tillägg till de andra inlagda sillarna. Citronsill Skriv ut Prep time 10 min Cook time 48 timmar Total tid 48 timmar 10 min Portioner. 4-6 Ingredienser 1 burk inlagd sill 1 purjolök 1 rödlök 4 msk dill 16 kryddpepparkorn 2 dl socker Saften av 3 citroner Instruktioner Skär sillen i bitar och lägg i en skål
Citronsill4 avrunna, urvattnade saltsillfiléer (210 gram avrunnen vikt om du som jag använder inläggningssill ur konservburk…)1dl vatten1½ dl strösockerSaft av 3 citroner10 kryddpepparkorn2 små morötter1 liten gul lökTunt skivad grönt av liten purjolök½ dl finklippt dillSjud vatten och socker till sockret smält. Låt stå i kylskåp 2-3 dagar innan servering. Alla ingredienser klara till citronsillen 4 avrunna
2 egg1 ½ dl sukrin eller fruktose3 dl hvetemel2 ts bakepulver¼ ts salt3 ss raps- eller soyaolje1 dl skummet melk3-4 epler2 ts kanel2 ss sukrin eller fruktose2 ts vaniljesukker (smakssak)Forvarm kjelen på lav varme
Här kommer en ny citronsill med en riktigt fräsch och trevlig smak. Gillar verkligen citronsmaken så det kommer komma lite olika varianter på citronsill under de kommande veckorna
Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött). Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.