Eftersom kära hustrun vägrar att äta njurpaj och den stod på tur att checkas av i butlerprojektet passade jag på att göra en variant av en annan brittisk klassiker - cottagepie
Det andra är Shepherd's piepå mitt sätt. Antagligen har min variant inte mycket gemensamt med en "äkta" fåraherdens paj men moset ovanpå tror jag i alla fall stämmer
Som jakthustru gör jag min Shepherd´s Piepå älgfärs, det funkar fint. Shepherd´s Pie är den perfekta rätten om man vill vill förbereda maten, den smakar nämligen bara bättre om den får stå till sig i kylskåpet innan man gräddar den i ugnen
(8 pers. )2 finhakkede løk2-3 hakkede gulrøtter2-3 hakkede selleristenger2-3 hakkede hvitløksfedd1 kg kjøttdeig1 ss worcestershiresaus2 ss tomatpuré1 boks hermetiske tomater1 glass rødvin½ ts timian1 laurbærblad120 g frosne erter 1 kg poteter1,5 dl melket par ss smørsalt/pepper50 g revet ostStek løk, hvitløk, selleri og gulrot mykt
Shepherd`s pie gör man på lammfärs Cottagepiepå nötfärs. Hittade ett annat recept på shephers pie när jag sökte inspiration, om man inte vill göra denna viltinspirerade variant
Jag gjorde mitt mos på blomkål och broccoli för att få den vackert gröna färgen. Det är väl ingen hemlighet att jag gillar husmanskost och igår slog jag till och gjorde den engelska klassikern Cottagepie som kort och gott är köttfärs under mostäcke
Sätt ugnen på 200°. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
This is one of the best pies I made. Äpplen, salt karamellsås och smuldeg på muscovado socker. In this pie a few of my favourite things comes together in perfect harmony
Låt det snöa på bara… Hunter’s pie med hjortfärs & sötpotatis Receptmakare. I helgen rostade jag benen i ugnen och kokade viltfond, idag blev det en vild variant av Shepherd’s pie med sötpotatis och parmesan som vi precis har ätit upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.