Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
4 4 port couscous 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 4 skivor lammstek flingsalt med jod svartpeppar 150 g sockerärtor 1 silverlök 1 romansallad 50 g rostade mandelspån ajvar relish till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
4 Grilladegrönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Häll över såsen till en treliterskastrull och sätt på medelvärme och låt stå under lock. Här kommer receptet på den underbart goda måltiden jag tillagade i söndags
Jag hittade receptet för många år sedan i en Medmera tidning från Coop. (Om du missade receptet på den fantastiskt goda rosa såsen igår, så finns det längre ner i detta inlägg)
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Jag hittar massa spännande recept på Pinterest och nu senaste provade jag att göra Avocado, Hummus and Feta Grilled Cheese tillmiddag
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Hetta upp en stekpanna tillsammans med lite matfett. Fler matrecept finns HÄR. Skär broccolin i mindre buketter och blanda dem tillsammans med pasta och stekt i ugnsformen
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Servera de frästa grönsakerna bredvid. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.