Ca 20-25 st. Ca 20-25 st. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Här har vi en prima förrätt till nyårsmiddagen - den gamla klassikern Créme Ninon. lite crème fraiche. En trevlig soppa på gröna ärter som går att förbereda innan, och en riktig 80-talsklassiker, fick jag lära mig häromveckan när den serverades i Historieätarnas 80-talsavsnitt. CrèmeNinon, 4 portioner av förrättsstorlek2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta0,75 dl vitt vin300 g frysta, gröna ärter1 hönsbuljongtärning3 dl vatten2 msk pressad citronsaft0,5 tsk torkad timjan1 msk crème fraiche (kan uteslutas)saltvitpeppar----------1,5 dl vispgräddeca 1 dl champagne. Låt koka upp i 3-5 min
CrèmeNinon. crème fraish, parmesanchips, parmaskinka krutonger, bacon etc. Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker
Créme Ninon, eller grönärtssoppa, är en soppa som fungerar till allt. Créme Ninon är som många andra soppor väldigt enkel att göra och du kan göra klart grunden till soppan långt i förväg, för att slippa den värsta stressen när gästerna har anlänt
ca 20 små portioner3 schalottenlökar, finhackade2 msk höns- eller grönsaksbuljong (vi använde grönsaksbuljong)½ dl torrt vitt vin400g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)salt och peppar2 dl vispgrädde, lättvispad20 skalade räkorchampagne eller torrt mousserande vitt vinFräs löken i olja i en kastrull i några minuter
Laxfärsbiffarna var väldigt goda - Arvid påstod att de hade för mycket dill. CrèmeNinon1 kg frysta ärtor1,5 liter vatten4 hönsbuljongtärningar3 msk smör3 msk vetemjöl4 dl vispgrädde1 flaska mousserande vinLägg ärterna i en kastrull med vatten och buljongtärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.