Skär fänkålen väldigt tunt, gärna på en mandolin. Pressa över citronen och låt stå. Blanda mjöl, socker och salt. Häll på mjölken långsamt under vispning så att klumparna försvinner. Späd med grädde till önskad konsistens, smeten ska vara ganska tunn. Låt gärna stå 30 min i kylen. Stek crêpes i en klick smör tills gyllenbruna och så att de stelnar på ovansidan. Vik först på mitten och sedan igen. Lägg åt sidan. När alla crêpes är klara så är det dags för såsen. Börja med att filea en apelsin. Häll ner sockret i en panna på medelvärme och låt stå tills gyllenbrunt. Pressa i 3 apelsiner och riv apelsinskal från en apelsin. Rör så att allt blandar sig. Lägg i crêpesen och apelsinfiléerna i såsen och rör i smöret. När smöret är smält så häll i spriten och tänd på. Skaka på pannan tills elden slutat brinna. Servera tillsammans med fänkålen.
Vispa samman mjölet med mjölken till en klimpfri smet. Lägg i crêpesen och ös över apelsinfettet. Smörj den med lite smör eller margarin innan första pannkakan gräddas
Hetta upp på medelgod värme och låt det koka på svag värme tills sockret löst sig. Crêpes. Ringla över grand marnier och konjak och tänd på med en tändsticka
Det slutade med att min mans lugg fattade eld och vi brände bort håret på hans händer. Som ni förstår har jag inte flamberat sedan dess och jag har sörjt det faktum att jag inte vågat mig på CrêpesSuzette
Jag tycker väldigt mycket om crêpe suzette men glömmer liksom bort rätten emellanåt. Hittade det här receptet i en tidning från den engelska matvarukedjan Waitrose och åt följaktligen crêpe suzette två dagar i rad
Jag hade totalt glömt bort hur gott det är medCrêpes. Jag åt en vegetarisk buffé för någon dag sedan och där fanns goda vegetariska crêpes som var grymt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.