Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen. Eftersom det nalkas sommar var det mycket ljusa och lätta produkter som presenterades
Här har vi en prima förrätt till nyårsmiddagen - den gamla klassikern Créme Ninon. Crème Ninon, 4 portioner av förrättsstorlek2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta0,75 dl vitt vin300 g frysta, gröna ärter1 hönsbuljongtärning3 dl vatten2 msk pressad citronsaft0,5 tsk torkad timjan1 msk crème fraiche (kan uteslutas)saltvitpeppar----------1,5 dl vispgräddeca 1 dl champagne
Crème Ninon är vad jag förstår en av Tore Wretmans underbara skapelser. När jag googlade på crème Ninon på franska fick jag upp ett schweiziskt recept på i och för sig en soppa men med helt andra ingredienser
Crème Ninon. Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. Jag har gjort ett recept som är ett hopkok av några olika recept på nätet
Créme Ninon, eller grönärtssoppa, är en soppa som fungerar till allt. Créme Ninon är som många andra soppor väldigt enkel att göra och du kan göra klart grunden till soppan långt i förväg, för att slippa den värsta stressen när gästerna har anlänt
Crème Ninon1 kg frysta ärtor1,5 liter vatten4 hönsbuljongtärningar3 msk smör3 msk vetemjöl4 dl vispgrädde1 flaska mousserande vinLägg ärterna i en kastrull med vatten och buljongtärningar
CremeNinon är det fina namnet på grön ärtsoppa som kan avnjutas både kall och varm. Efter en långhelg på Legoland hotel med inte alltför upphetsande och ganska fet mat kändes soppa som ett bra alternativ, dessutom vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.