Även om jag åt äggröra med kokosfräst vitkål till frukost, har jag inte på långa väger ännu stillat mitt sug efter vare sig kål eller ägg, så det fick bli en liten twist också till middag
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara en liten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
De som inte hamnade i soppan, lades på tork i ett mörkt rum eller förvälldes och frystes ner. Nässlor är så otroooooligt näringsrikt, så jag tycker absolut du ska ut och plocka på dig på en gång
Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Rökt strömming kallas för böckling och är också god att servera med spenat- eller nässelstuvning. Strömmingen steks guldgul i en blandning av smör och olja och läggs därefter på en bädd av spenat
Säkert var det av pur förtjusning över det läckra innehållet - pröva själv. Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade"
Kanelbullens dag imorgon tisdag. Jag bakade, åt upp och bakade en ny bara några dagar senare. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1,5-liters form. In i ugnen 45-60 minuter (Jag hade den 45 minuter i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.