Men så hade då Elsebet tagit med sig sina goda lakritskakor till farmors fest. Jag blev “helt vild” med idén (som man säger i Danmark) och var bara tvungen att baka dem så fort jag kom hem
Jag har experimenterat med allt från lakritspasta till smaksatt sirap och krossade lakritskarameller och skulle säga att en gång på tio blir det en riktig succé
Helt klart godkända lakritskakor, (superdupermegagoda alltså) men så är jag ju också lakritsjunkie. Forma till valnötsstora bollar och tryck till de med en gaffel så de blir lite plattare
Detta är en mördegskaka smaksatt medtranbär citron och en gnutta kanel. Forma degen till rullar och rulla de i socker och kanelblandningen fastnar den dåligt kan man pensla rullarna med lite uppvispat ägg men jag tyckte det gick bra utan
Sjud kaffe, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull tills det tjocknar (vilket jag misslyckades totalt med, den tjocknade aldrig, berätta gärna hur man gör för att det ska fungera
Det blev kakor medtranbär, hasselnöt, choklad och stött kardemumma. Häll i vaniljpulver, ägget och vispa med en ballongvisp ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt
Det finns flera plus med att sin egen müslie. Om du vill kan det även tillsätta med en smak som passar dig bra exempelvis kanel, kardemumma, ingefära eller vanilj
Med mjöl i håret och förklädet på sned bakas det för fulla muggar både pepparkakor, med och utan kristyr, saffransbullar, julkakor och nyttigt julgodis i olika varianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.