Jag har experimenterat med allt från lakritspasta till smaksatt sirap och krossade lakritskarameller och skulle säga att en gång på tio blir det en riktig succé
Forma till valnötsstora bollar och tryck till de med en gaffel så de blir lite plattare. Här kommer ett experiment med lakritsrot och salmiakpulver jag bakade igår(blir ca 20 stycken kakor)150 gram smör, rumstempererat0,5 dl strösocker0,75 dl malen mandel2,5 dl vetemjöl100 gram vit choklad, hackad2 tsk mald lakritsrotVispa smör och socker fluffigt
Men så hade då Elsebet tagit med sig sina goda lakritskakor till farmors fest. Jag blev “helt vild” med idén (som man säger i Danmark) och var bara tvungen att baka dem så fort jag kom hem
Däremot gillade jag inte tanken på kaffeglasyr utan valde att göra en chokladglasyr istället. Resultatet blev en riktig lakritskakamed rejäl lakritssmak
Denna gången fick dock chokladglasyren lämna rum åt en ljusare kaffeglasyrmed inspiration hämtad från en av farmors kakor som jag älskat ända sedan barnsben
Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe
Och jag tröstar mig med att hemma vänta den här godsaken, en citron och lakritskaka. Ja jisses den blev så galet god och vi har redan hunnit äta upp denna och jag har till och med bakat en till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.