Jag har experimenterat med allt från lakritspasta till smaksatt sirap och krossade lakritskarameller och skulle säga att en gång på tio blir det en riktig succé
Forma till valnötsstora bollar och tryck till de med en gaffel så de blir lite plattare. Här kommer ett experiment med lakritsrot och salmiakpulver jag bakade igår(blir ca 20 stycken kakor)150 gram smör, rumstempererat0,5 dl strösocker0,75 dl malen mandel2,5 dl vetemjöl100 gram vit choklad, hackad2 tsk mald lakritsrotVispa smör och socker fluffigt
Men så hade då Elsebet tagit med sig sina goda lakritskakor till farmors fest. Jag blev “helt vild” med idén (som man säger i Danmark) och var bara tvungen att baka dem så fort jag kom hem
Sjud kaffe, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull tills det tjocknar (vilket jag misslyckades totalt med, den tjocknade aldrig, berätta gärna hur man gör för att det ska fungera
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Brownie kaka medchokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Denna Brownie kaka blir väldigt gott med vispad grädde och kaffe
Det jag älskar med den marockanska vardagsbakningen är att den ofta är väldigt enkelt, kräver oftast ingredienser som man brukar ha hemma och smakar så himla gott
En kaka som då passar perfekt och som är enkel att svänga ihop är denna banankaka medchokladglasyr. Jag har precis kommit hem från en lunch med Viktor och har nu lite jobb att röja undan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.