6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera grytan medsalsaverde, brytbröd och ev kokt potatis. Ta upp musslorna med hålslev. Salsaverde. Tillsätt citronskal, salt och peppar efter avsmakning av salsan
Mixa ihop allt med en stavmixer. Salsan är lite syrlig i smaken och passar väldigt bra till tacotallrik, men jag kan också tänka mig att det passar till fisk och skaldjur
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Johannes WätterbäckSupergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem "lagom" mjuka
Ingredienser Portioner. 10 2 dl plockad persilja 4 sardeller i olja 2 skalade vitlöksklyftor 4 msk kapris 3 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Salsaverde är en rustik, kall sås med uråldriga anor. Det finns versioner med brödsmulor i. Fransmännen har sin version, i sydamerika finns chimchimchurri
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag har gjort både grönkålspesto till pasta, grönkålscrème till kött eller fisk både till vardags och fest och nu en salsaverde på grönkål som först serverades med rostad pumpa och fisk varefter resten av salsan slank ner i en sås till stekt kyckling
This post "SalsaVerde - Ett recept med ingredienser från köksträdgården". Efter min artikel om mynta fick jag en förfrågan från en medlem i KÖKSTRÄDGÅRDEN på FACEBOOK om vad man kan använda kryddan mynta till och här kommer ett förslag
Kommentarer
camillad-5
La i potatis i mindre bitar som blev jättebra ?
Logga in eller Registrera för att kommentera.