11.2 kg
fast potatis 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk chiliflakes 25 g smör Pico de gallo 250 g småtomater 1 st liten rödlök 2 st färsk jalapeno 1 kruka koriander Finrivet skal och saft från 1 lime 1 krm salt Servera med 1 burk svarta bönor ca 400 gram 2 dl crème fraîche kokta majskolvar blandad sallad Ugn: 225°Dominopotatis: Skrubba och torka potatisen. Skiva varje potatis tunt – med mandolin går det fort och skivorna blir jämntjocka – och ställ skivorna ihop i formen.
1 Blanda
olja, salt och chiliflakes och pensla potatisen med det. Skiva över smöret.
1 Ugnsrosta
i 35–40 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt. Kontrollera med sticka. Ös med fettet i formen några gånger.
1 Pico
de gallo: Skär tomaterna i småbitar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Finhacka koriandern (spara lite till topping). Blanda allt med limeskal och limesaft. Salta.
1 Skölj
bönorna och låt rinna av. Strö en del av dem över den varma potatisen. Klicka eller spritsa över lite crème fraiche, skeda på lite pico de gallo och strö över koriander.
1 Servera
med resten av tillbehören samt majskolvar och sallad.
Gör den vegetarisk så har du sparat både tid och pengar eftersom det går så mycket snabbare och linser eller bönor kostar bra mycket mindre än någon form av kött
Till att börja med vill jag berätta att jag numera har ett samarbete med en digital hästtidning där jag har med ett recept i derasdel om livsstil och mat
Idag ska jag och dottern ha en liten lunchdejtmed pappan i huset för uteserveringar är verkligen något av det bästa med sommaren, och faktiskt en stor del av varför just dennaårstiden är min favoritårstid
Smaksätt med salt och peppar. Smaka av med pressad limesaft. PicodeGallobetyder tuppens näbb och är Mexikos nationalsås som passar till texmex, grillat och på buffé
10,5 dl hackad färsk koriander. 11 krm svartpepparTärna tomater, hacka lök, jalapeno ochkoriander samt blanda med limejuice samt olivolja och smaka av med salt samt vitpeppar
1½ kruka färsk koriander. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 tomater 1 röd chili 1 silverlök ½ kruka färsk koriander saft av 1 lime ½ tsk salt
Blanda denfinhackade mangon, tomater, lök ochkoriander i en skål. urkärnad och finhackad röd chili. Tillsätt limesaft, olja, vitlök, salt och finhackad chili och blanda om ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.