Efter en provsmakning, på sorterfrån min trädgård och någrabutiksäpplen, därutseende, doft, smak och konsistensbedömdesdrogvi på ossförklädenaför att ta köket i besittning
Smältsmöret i en kastrull, dra åt sidan och rör i vitlöken. Ta lite av smör- och vitlöksblandningen på en pensel och smörj en ugnssäkerform med ett tunt lager
Den svenskautbildaren och sherrykonnässören, Anders Öhman, samt den svenska men engelskskrivandeMadeiravirtuosen, NiklasJorgenssen, är två bra exempel på kunskaps- och inspirationskällorsomaldrigsinar, hoppas jag
Om man vill ha mycketsåssådubblasatsen med crémefraicheblandningen. Blanda de bådacrémefraichernatillsammans med tomatpurén, pressadvitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Delakörsbärstomaterna på mitten och hackaruccolangrovt. Vibrukarstorhandla på Willys och iblandharderassvenskaekologiskafläskfilévaraslut men då brukarviåka till någon annan affär och handla den isälletför att köpa den danskaeftersomviupplever en såstorskillnad i smak och konsistens
Vibrukarfaktisknästan alltid mala vår egen köttfärs, delsså vet vi vad somfinns i färsen och delssåfårvi den precissåsomvivill ha den, fint ellergrovt mald
Och lite julkänslorbörjarsmygasig på i alla fall. Blanda till en slät deg (använd gärnahänderna). Vispasmör, socker, salt, kanel och vaniljsockerkrämigt
Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i blandblir man ju lite extra glad närkakfatetsvämmaröver av sånahärsmågodingar och den gången hade jag aldrigsmakat dem innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.