Supermat för familjen. Eftersom jag försöker undvika gluten valde jag bönpasta till den här gratängen. Vill du också laga glutenfri gratäng så gör inte som jag och gå på det vilseledande namnet bönpasta på Kungsörnens förpackningar
Pajdeg. Västerbottenost kan vi äta på både höjden, bredden, tvären och alla andra konstiga sätt. För ett tag sedan smarrade vi på västerbottenostpaj till vårt fredagsmys, ja inte riktigt hela gick med, en ganska stor bit fick Freddy med sig hem när han var på besök
Förra söndagen så knådade jag ihop enlekdeg till barnen. Den har räckt precis hela veckan. Citronsyran måste du inte ha med i degenmenden gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Skolorna barnen snart lov tänker ge. Tomten ska komma, paket ska de få. Nu är det bara en vecka kvar till julafton och det är inte många paket jag köpt men det kommer säkert att hinnas med
Vi passade dessutom på att ta hand om en rulle smördeg som inte skulle överleva utan tillagning så länge till, överbliven och övergiven låg den i kylen och bara längtade efter sällskap
Både själva falafelbullen och hummusen är gjorda av kikärter men med helt olika smak och konsistens – bullen är knaprig, brödlik och saftig med en grön och kryddig smak medan hummusen är len och krämig med den nötiga smaken av sesamfrö
på en bädd av grillad svartrot och morot. samt en svart trumpetsvampsås kryddad med. Historierna om den här fisken har i alla tider fängslat folks intresse, mest av allt för att fisken kan bli så otroligt stor och dessutom så väldigt gammal, många är det fiskare som genomårhundraden skrytigt över sin fångst, och om denenorma storlek som enenda fisk kunde ha, man var övertygad om att just denfisken var denenda i havet som var så stor och att man var denenda som någonsin dragit upp en så stor firre från havet, man kände sig som den "Gamle och havet" där den infångade svärdfisken var ett under
Jag provade Kronjäst nya färdiga surdeg och gjorde ett gott surdegsbröd som vi åt nu ikväll tillsammans med marmelader, färskost och krasse och en god kopp te
Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på endeg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.