30 mil
skidor i benen benen gav jag mig iväg ackompanjerad av den klassiska vasaloppsjingeln. Äntligen var det dags! Återigen hade jag två mål. “Skamgränsen” låg på 9 timmar och allt under 8,5 var mycket bra! När vi väl klättrat upp för den första backen i makligt tempo fick jag fart under skidorna. Jag hade perfekt glid, jag kände mig stark, solen gick upp över hedarna och jag var bara lycklig! I tre mil bara susade jag fram i min ensamhet det kändes som om det skulle gå hur fort som helst. Jag bockade av kilometer för kilometer och sedan, strax efter Smågan, började det snöa. Det var ju väntat och första biten, fram till Evertsberg ungefär kändes fortfarande lätt. En klubbmedlem stod längs vägen och plötslig var jag påhejad! Att en så liten sak kan ge så mycket extra energi. I Evertsberg var det tänkt att min hejarklack stå, men när jag inte såg till dem fick jag tuffade vidare mot Oxberg, fortfarande vid gott mod men i tilltagande snöoväder.
Blanda resterande vaniljkräm med två tredjedelar av den vispade grädden och bred på tårtan, fortsätt här att bygga på kupolformengenom att fördelagrädden som i enliten kulle
Vispa med fördel med elvisp tills du har en jämn smet. Jag tycker nämligen att rulltårta känns som ensvenskklassiker, har ingen aning om var detta bakverkar har sitt ursprung egentligen
Inte direkt Medelhavs-mat, men ibland är det gott med svensk husmanskost. Lägg på endel av fräset. En omtyckt lunchrätt under min tid i restaurangköket
En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium. Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar
En riktigt god höstgryta som man kan använda den nyplockade svampen i. Nu har jag ju redan postat min favoritköttgryta så den här får väl komma på andra plats
Receptet kommer vi så klart att dela med oss av till er, så fort vi lagt våra vantar på det. har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensationenligt oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.