Baljväxter blir inte dåliga lika fort som kött och fisk i rumstemperatur. Använd kikärter, linser, bönor och ärter som huvudsaklig proteinkälla eftersom de känns fräschare än kött och fisk efter att du haft dem i rumstemperatur
matlagningsgrädde. Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Rostbiff med jordärtskocksgratäng och MedelhavsfräsEn riktigt traditionell stek med gräddig gratäng och smakrikt fräs som hämtat ingredienser och inspiration från Medelhavet
Dryss over rikelig med hakket bladpersille og legg et kokt egg delt i to på toppen. Ikke fordi det ikke er gøy, for all del, det kan være både koselig og resultatet kan bli bra
Jag är ledsen, jag försöker skynda på så gott det går för att ni ska få se vår underbara mathelg. Då lovar jag att det kommer ett inlägg om vår härliga matresa
I sommarpå trädgårdscafeet fick vi en hel del frågor efter sockerfritt. Hursomhelst hittade jag till slut inne hos Baka Sockerfritt och i ett av hennes e-magasin ett recept på sockerfri snickerskaka
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
1tomatpuré. Sätt ugnen på 200°. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Blanda ner tomatpuré, salt, peppar och vatten och låt det puttra ca 2 minuter. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.