Ingredienser Portioner: 4 1 liten gul lök smör eller margarin till stekning ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g) 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymalen vitpeppar Sås 2 dl vatten eller vatten och vitt vin 1 dl mellangrädde 1 1/2 msk ansjovisspad 1 msk soja 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena) Till servering potatis eller bandpasta inlagd gurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 purjolök 1 klyfta vitkål (à 300 g) 1 msk olja 500 g köttfärs 3 msk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk råsocker peppar ev salt Till servering potatis rårörda lingon bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Klassiska oxrulader blev det och det var fasligt gott som kontrast till den lätta sommarmaten. Det märks att det är sensommar och vi blir sugna på en annan typ av mat
Gör så här. 1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken. 2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå
Oxrulader är en svensk klassisk husmanskost och något som vi tycker om. Man glömmer ofta bort att göra denna rätten, bara för att man tror att den är svår att göra och tar tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.