När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Skär tomater och citron i mindre bitar, kör i mixer med stålkniv till en grynig massa. 1 kg sköljda gröna tomater. 1 msk färsk riven ingefära. 1 kg sköljda gröna tomater. 1 msk färsk riven ingefära
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Koka upp rikligt med saltat vatten, koka sparristopparna aldente, om du har fått tag på riktigt fin och färsksparris så gör det inget om sparris nästan är rå, ta upp och låt rinna av
Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper (receptet är beräknat till totalt 16 st vårrullar). 5 st krukor Koriander - färsk. 1 tsk Chilipeppar Färsk. 1 tsk Färsk ingefära
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Krydda med salt och chili explosion. Vänd sparrisen i mjöl. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.