1. Grön sparris behöver man inte skala på samma sätt som den vita. Men om man vill vara helt säker på att få bort alla eventuella "trådar" så kan man skala bort lite av det tjockaste
Ansa sparrisen och skär bort det träiga längst ner. Skär bort knopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull
1 knippe färsk grön sparris. 1 knippe färsk grön sparris. God morgon. Nu ska du få recept på en god förrätt som även funkar fint att göra ett större lass av och då äta som tillbehör till en grillad kött- eller fiskbit
ca 2 msk fin olivoljaca 500 g färskpotatis - gärna små och jämna i storleken3 stora vitlöksklyftor1 burk körsbärstomater, 400 g - den här gången blev det Saltå Kvarns1 burk vatten2 tärningar Fond du Chefs fiskbuljong - annan god fiskfond eller tärning går säkert också bra1 msk hummerfondsaft av 1 limefrukt1 msk osötad tomatpuré1 tsk Persilladekrydda (persilja, körvel, lök, vitlök, salt socker)ca 350 g små blomkålsbuketter1 dl vispgrädde125 g sparrisca 500 g skinn- och benfri laxfilé1 stor knippa dill200 - 250 g oskalade räkorDela potatisarna i mindre bitar om de är stora. Tillsätt tomaterna, en burk vatten, buljong, fond, limesaft, tomatpuré och krydda, och låt småkoka under lock 5 - 10 minuter, beroende på hur små och färska potatisarna är. ca 500 g färskpotatis
Om du vill äta risotto bara som den är till middag eller förrätt skulle jag dock rekommendera att ta i lite mindre selleri samt tillsätta lite mer smaker som färska örter, knaperstekt bacon osv
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
4 st färska fikon. 4 st färska fikon. . Ett gott drinktilltugg som går bra att göra ett par timmar i förväg, täck med folie och låt stå framme så kommer ostens smak fram bättre
Baconlindad sparris. Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag tycker om sparris med jag har aldrig lindad bacon runt tidigare
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.