En kylskåpsinventering gav vid handen en bunt sparris, ett paket serranoskinka, fetaost och en bukett diverse örter och så fick det bli vår middag ikväll
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka dem ett par minuter. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter
Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparris och ost, och med garnering av knaperstekt Serranoskinka
Stek sparrisen i smör, krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Lägg upp sparrisen på ett fat, smula över fetaosten, strö över rödbetan och ringla över det brynta smöret
Skölj sparrisen, och bryt av det nedersta hårda på stjälken. Smaka av soppan - kanske det behövs mer limesaft, fond eller krydda - så den får riktigt god smak innan du lägger ned lax och sparris, och försiktigt låter den sjuda färdig några minuter
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.