Väldigt lyxigt med helstekt fasan, har med flit väntat med detta receptet för att göra det vid något festligare tillfälle, så när vi skulle fira min födelsedag tyckte jag var ett perfekt tillfälle
Timjan Fasanmed viltsky och saffranris. Kallrökt sik från Aketun med örtkräm. Putsa och torka av Fasanköttet, dela på skrovet i tu, skär ut filéerna och benen fram och bak, spara på skrovet till fondkoket
Första överraskningen var att kroppen nästan inte sitter ihop med rumpan på fasanen. Och jämfört med vad som springer omkring här på vår gård, så såg de här ut som rena rama lättviktarna
Servera steken med rotfrukterna och calvadossåsen bredvid samt toppa ev. Krydda steken med salt och peppar och bryn den runt om i en klick smör i en stor stekgryta eller stekpanna
Därför är det sparsamt med nya inlägg just nu. Både för att jag befinner mig på resande fot men även för att det förekommer minimalt med matlagning i mitt liv just nu, har man semester så har man
Så var det äntligen dags att plocka fram den vildand och fasan som jag och min vän plockade och frös in innan jul, som jag skrev om i föregående blogginlägg
Krydda generöst med peppar och salt. Gnid in den med peppar och krossade enbär. Sås - Smält smöret i en kastrull,låt enbären fräsa medTillsätt mjölet och låt de få lite färg
För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. På julmarknaden fanns allt från brända mandlar och fårskinn till hela vildsvin och rådjur att köpa, själv kom jag hem med en vildand
Calvadossåsen. Idag plockade jag lite åkerö-äpplen från trädgården och stekte med lite rosmarin som lite tillbehör men fick samtidigt en infall att flambera dem i Calvados
Skulle gärna haft mycket mer urserien Lila Fasan, rörstrand. Baka ihop med lite mjöl. Ta ut och dela degen i två delar, rulla till två längder med lite mjöl
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.