Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
Jag hade en ädelost med päronsmak, men du kan ta vilken smak du vill. ½ dl ädelost med päronsmak på tub½ dl gräddfil1 dl philadelphiaostVispas ihop till kräm och lägg på pepparkakorna
Idag försökte jag följa min ambition att äta mer vegetariskt med en sötpotatis- och majssoppa (himla gott för övrigt) och kände då för ett gott bröd till
Lägg russin och fikon i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. Häll bort vattnet från frukten som stått över natten, och tillsätt den tillsammans med valnötterna
Pepparkaka medädelostkräm. Kombinationen ädelost och pepparkaka hör verkligen ihop tycker jag. Jag antar att antingen tycker man om det eller så gör man det inte
Till den här maträtten följer även en otroligt god sallad med kapris, cornichoner och dijonsenap, som vi garanterat kommer att laga fler gånger, och framförallt till grillat i sommar
Fyll pajskalen medädelostkrämen och garnera med en klyfta fikon. Smörj aluminiumformarna med olja. Kavla ut pepparkaksdegen och tryck ut lagom stora rundlar och kläd sedan formarna med pepparkaksdegen
Jag bestämde mig för att göra dessa och toppa med ett salt tillbehör i form av en ädelostkräm. Blanda créme fraichen med smulad ädelost och ställ i kylen
Servera rödbetsbiffarna med potatismos, gröna ärter och ädelostkräm. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör i och stek på medelvärme tills biffarna fått fin färg
Hacka tomaterna fint och blanda dem med basilikan. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Tomatröran kan med fördel göras några timmar i förväg, då den bara blir godare av att stå och dra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.