Ikväll är det äntligen finaldags i ESC – och jag hejar på Australien. Jag skulle gärna fixa någon god dessert till kvällen, något riktigt maffigt så man inte somnar under de tråkigare numren
Dagen till ära. Finaldagen serverades det en ny rätt härhemma "Schlagerpasta"2pers200-250gr strimlad lövbiff 3 soltorkade tomater i olja (hackas)2 färska champinjoner (skivas)1/4 röd paprika (skivas)1 liten vitlöksklyfta (pressas)1dl cremefraich1-2 dl grädde1tsk kalvfond2-3msk rödvin Basilika (jag hade fryst)SaltSvartpeppar1/2dl Riven parmensanPasta-tagliatelle Strimla lövbiff och stek i en stekpannaBlanda i champinjoner, paprika, de soltorkade tomaterna m 2 msk av "tomatoljan m kryddor" & den pressade vitlöken
Så var det äntligen finaldags i jakten efter Sveriges bäst tunnbrödsrulle. Vi i juryn har i flera veckor lagat och provsmakat såväl höjdarrecept som riktiga bottennapp
Recept nummer två för dagen på tema tapas/smårätter/mat i miniformet. Denna gång är det på krispiga nudelkorgar, fyllda med en spännande tonfisksallad och toppad med en het wasabikräm
I går fick jag ett pressmedellande från Munskänkarna på Mallorca, där de har genomfört en tävling med att ta fram Mallorcas bästa röda vin, intressant läsning
En lång dag är till ända med mycket jobb och nu kan jag äntligen ligga på soffan och vila efter en god middag med ugnsbakad forell med soja och ingefära, Mums och bra för källa till Omega 3
Trevlig söndag på er. Här har dagen bestått av en timmes Body Pump på morgonen, storstädning av lägenheten och sedan åkte vi till ett nyöppnat Lidl i närheten som skulle vara det "lyxigaste" hittills
Klas Lindberg tog hem segern i en knivskarp och mycket jämn final av Årets Kock 2012. Spänningen och fokuseringen som rådde under finaldagen var berusande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.