Så till ännu en rätt som jag lekt fram till Sydfisk som är både enkel och god. 00 blir det ca 200gr kött så när inpå 600-800gr om dagen, mest för att det är lättast och för att jag har tillgång till det och att vi har så gott kött helt otroligt mört, men nog om det idag äter vi fisk och svärdfisk kommer ju så nära kött man kan komma med det underbart fina fasta kött som svärdfisken har. 160gr 1st svärdfisk150gr 3st medelstora kvartade nypotatisar 50gr fryst spenat10gr en nypa ruccola 40gr 2 matskedartomatkompott med örter eller vanlig krossad tomat40gr 2 matskedarremouladsås3gr kokosfett10gr becel smörCitronpepparÖrtsalt. Koka potatisen i ca 20 minuter. När potatisen är klar så sila den av vattnet och lägg tillbaka potatisen i grytan med spenatenoch tomatkompotten sen låt det stå på medelvärme i ca 4 minuter. När ni lagt i potatisen med spenaten så stek svärdfisken med kokosfett och becel i ca 2 minuter till den fått en fin jämn färg. 50gr fryst spenat
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Blanda den varma potatisen med spenaten, fint skivad lök och rädisor. Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar
Nå, nå, om du råkar "stöta" någonstans i kalkoner (blodkorv) verkligen förbereda dem med surkål ochpotatisoch se till att du är bra bra fyllmedel vinter lunchBehövs
Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Servera fisken med baconsåsen, kokt potatis, kokta haricot verts och några tomatklyftor. Kokt potatis. Hem-hemma (hos mamma och pappa alltså) inmundigas det inte särskilt mycket fisk och har inte heller gjort under min uppväxt
Lägg i potatisenoch torsken. Men det kvittar för dem är så goda och väcker alltid minen från unga år. Så här kommer en sund och god version som jag lekt fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.